Mantelzorg

Esther, Saskia & Stefan, Dordrecht (Betrokkenen) - Louis & Elly, Budel

Esther

‘Mam, gewoon even Jolande bellen.’

M’n ouders hebben Jolande ingeschakeld toen m’n vader ernstig ziek werd. M’n moeder kon vanwege haar slechte zicht de administratie niet meer zelf bijhouden. Ze hebben veel baat gehad bij de ondersteuning, Jolande ontzorgde hen. Ze had de zaken goed geregeld èn in goed overleg. M’n vader en moeder hielden zelf de regie. Niet alleen in de financiële administratie, maar ook bij het regelen van allerlei zaken die gepaard gaan met het ouder worden. Het gaf m’n broer, zus en mij ook veel rust.

Saskia

Jolande heeft mijn moeder zeer kundig en professioneel begeleid bij de administratie maar ook zoveel meer dan dat. Zij voegt zich met veel warmte en hartelijkheid moeiteloos in het gezin in en is echt betrokken en daadkrachtig. Ik beveel haar dan ook zeer van harte aan.

Tina, Maarheeze (Zorgontvanger)

Nadat mijn man kwam te overlijden, kwamen er voor mij toch wel wat probleempjes op mijn pad waar ik niet zo goed raad mee wist.
Met jou ondersteuning en wijze raad ben ik nu waar ik zijn wil.
Jij hielp waar het nodig was, heel rustig en met goede adviezen en daarbij nog eens heel gezellig. Het heeft mij echt geholpen.
Mocht er iemand ooit vragen om bepaalde hulp zou ik jou zeker aanraden.
Dankbare Tina uit Maarheeze.
 

Mirjam & Bianca, Maarheeze (Betrokkenen)

Mirjam

De naam van Jolande had ik al een hele tijd terug opgevangen bij mijn toenmalige buurvrouw. In mijn geheugen lag opgeslagen: een warm persoon, meedenkend en duidelijk in de mogelijkheden die zij biedt aan boekhoudkundige ondersteuning. Op het moment dat mijn vader kwam te overlijden en we mijn moeder wilden ontzorgen op het vlak van administratie en belastingaangifte popte de naam van Jolande direct op.

Het eerste contact gaf vertrouwen dat zij voor ons, maar vooral als ondersteuning voor mijn moeder, de juiste persoon was. Warm, doortastend, actiegericht en sociaal betrokken. Inmiddels heeft Jolande mijn moeder begeleidt richting het zelfstandig bijhouden van haar administratie. Indien nodig kan ze terugvallen op haar ondersteuning. Hoe waardevol!

Bianca

Jolande heeft mijn moeder na het overlijden van mijn vader op weg geholpen met wat administratieve zaken. Het doel was vooral om mijn moeder meer vertrouwen te geven zodat ze het daarna zelf op kon pakken.
De werkwijze van Jolande is heel prettig en ze stimuleert mensen op een hele gemoedelijke en prettige manier. Ze heeft veel kennis, geduld en neemt de tijd.

Voor mij als dochter was het prettig om dit proces vanaf de zijlijn te volgen en de groei die mijn moeder doormaakte te volgen. Doordat ik wist dat het op administratief vlak goed geregeld werd, bleef er voor ons tijd over om andere dingen te regelen en was de tijd die we samen doorbrachten ook echt qualitytime.

Josje, Budel (Zorgontvanger)

Jolande kwam bij ons terecht via de sociaal makelaar. Mijn man kon door een vorm van Alzheimer onze administratie niet meer overzien en ik had me er nog niet in kunnen verdiepen. Rustig, met oog voor wat er al was, heeft Jolande onze administratie op orde gebracht. Mijn man assisteerde en ik leerde hoe allerlei zaken makkelijker aan te pakken.

Ze heeft een luisterend oor, handelt kordaat en laat mij altijd de regie houden. Ook na het overlijden van mijn lieve man is ze blijven komen. Soms voor afhandeling van diverse zaken, vaak voor een fijne knuffel en een goed gesprek.

Heb je (tijdelijk) goede en betrouwbare ondersteuning of een maatje nodig? Bel of app me voor een gratis kennismaking. Warme groet, Jolande.

Coaching

Linda, Budel

Ik merk dat ik het erg prettig vind dat je processen / patronen die bij me spelen, gemakkelijk ziet en kunt benoemen. Ik voel van alles maar het is vaak een brij.
Doordat jij er dan woorden aangeeft en het proces beschrijft zonder midden in de emotie te zitten, valt er bij mij sneller het een en ander op zijn plek. Vertaal je als het ware wat ik voel.
Ergens geeft dat dan rust, maar ook structuur en duidelijkheid.
Soms bekijk je het vanuit een andere invalshoek; dus je triggert me ook om buiten mijn kaders te kijken. Dat is ook groeien voor mij.
En je geeft aan je te herkennen in mij, met voorbeelden en situaties die je beschrijft. Die herkenning voelt ook goed. Ik ben niet de enige die zo in elkaar steekt, ik ben niet alleen. Verbinding en begrip is dan wat ik voel.

Dan heb je nog de afwisseling tussen serieus info overdragen een lolletje op zn tijd, warme knuffels en alles wat er even mag zijn. Wat het ook is, het is goed. Een fijne natuurlijke afwisseling.

Nog wat termen die ik link aan de gesprekken: Waardevol, Eerlijk, Positief, Inzichten, Begrip en Groei.

Madeleine, Maarheeze

Op een hele natuurlijke manier kwam ik “opnieuw” bij je terecht als coach. Inmiddels ben ik 30 jaar, maar heb ik in mijn schooltijd ook altijd bijles bij je gevolgd voor wiskunde en statistiek. Uiteindelijk ging de bijles ook meer over mij als persoon en wist je mijn onzekerheid om te buigen in kracht waardoor ik in mezelf geloofde en mooie cijfers haalde.

Tijdens de koffie bij mijn moeder vertelde ik dat ik me niet goed voelde en was erg verdrietig. Jij wist me tijdens dit gesprek te raken met woorden en een knuffel, waardoor ik helemaal opklaarde. Dit was het begin van ons coaching traject.

Jolande leerde mij op een nieuwe manier naar situaties en gedachtes kijken. Dit heeft me erg geholpen om mijn eigen balans en waarheid terug te vinden. Je spreekt ook veel uit eigen ervaring, wat zorgt voor herkenning en dat maakt het ook extra persoonlijk. Ook gaf ze goede inzichten, zonder het voor te kauwen. We werkten ook aan opdrachten en ze gaf me handvaten om dichter bij je eigen kern te komen, waar ik nu nog steeds vaak naar terug reik. Ook ontving ik zo nu en dan een appje om te kijken hoe het ging met motiverende woorden.
Ze is erg betrokken :)

Ik heb de sessies als heel warm ervaren, alles is oké. Je een dag iets minder voelen mag ook… perfectie mag je laten varen. Zoals Jolande zegt “Je doet je best en als je het beter zou kunnen, zou je het wel doen” ;)

Iedereen die aan zichzelf wil werken adviseer ik om met Jolande samen te werken. Je wordt dan een verbeterende versie van jezelf.

Wil je meer in je kracht komen staan? Bel of app me voor een gratis kennismaking. Warme groet, Jolande.

Bijles Anders

Luc, Budel

Jolande heeft me geholpen om meer uit mezelf te halen; ik heb bijles gehad in de rekenvakken economie, wiskunde en natuurkunde. Ik ben door de bijles geslaagd voor het vmbo! Ik ben erg tevreden met de bijles.
Het leuke van de bijles is dat het niet alleen om school gaat.
Jolande toont veel interesse, vraagt vaak hoe het gaat en of het allemaal lukt.
Het was heel fijn om hulp te krijgen van Jolande.

Lilian, Budel (Ouder)

Mijn 16 jarige zoon heeft van Jolande bijles gehad in zijn examen jaar.
Tijdens de Corona en de thuisstudies die daar aan gekoppeld waren, had hij achterstand opgelopen voor wiskunde en economie. Jolande heeft hem professioneel begeleid; ze neemt zeker ook het emotionele stuk van een tiener mee in haar bijles. Ze voelt goed als er meer speelt dan alleen achterstand.
De terugkoppeling van haar bevindingen naar mij waren altijd handvaten waarmee ik hem kon helpen en/of bijsturen.
Mijn zoon vond haar bijles altijd prettig én als de concentratie wat minder werd deed ze even een spelletje.
Mede dankzij Jolande is hij geslaagd voor zijn VMBO Technische leerweg. 
Mocht je kind of puber bijles nodig hebben, zou ik zeker Jolande aanbevelen.

Koen, Budel

In mijn tijd als student (MBO en HBO) heeft Jolande mij bijles gegeven voor de vakken wiskunde en statistiek. Wanneer ik bij Jolande aanklopte voor bijles wist ik één ding zeker: ik kon aan de bak!
Erg leergierig verdiept ze zich vooraf in de lesstof.
Ze heeft me geholpen en geleerd om voor alle lesstof een planning uit te zetten om uiteindelijk het einddoel te kunnen bereiken, het behalen van een voldoende dus. Jolande leert je hoe je een vraag/opdracht aan moet pakken en laat je inzien dat doormiddel van bepaalde stappen je elke vraag aankan.
Ze zal ook niet alles met je gaan behandelen maar gaat opzoek waar je tegenaan loopt. Je kunt veel van haar verwachten maar ze verwacht dit ook terug van jou. Mede dankzij de bijles van Jolande heb ik destijds mooie cijfers mogen behalen.

Femke, Weert

Tijdens mijn middelbare schooltijd ben ik bij Jolande gestart met bijles voor het vak wiskunde.
Het feit dat Jolande na 1 bijles aangaf mijn dyscalculie niet te herkennen, gaf mij als student een boost.

Jolande wist mijn korte spanningsboog op te rekken met afleiding wanneer dat nodig was. Zo hebben we bijvoorbeeld regelmatig een balletje overgegooid in haar tuin, daarna konden we het laatste half uurtje nog even knallen!

Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en ze vertaalde moeilijke vraagstukken naar simpelere situaties, dit stukje ‘omdenken’ leerde ik zelf toe te passen tijdens mijn schooltijd.

Ik zou iedere student die behoefte aan bijles heeft aanraden om naar Jolande te gaan!

Madeleine, Maarheeze

Inmiddels ben ik 30 jaar, maar heb ik in mijn schooltijd ook altijd bijles bij je gevolgd voor wiskunde en statistiek. Uiteindelijk ging de bijles ook meer over mij als persoon en wist je mijn onzekerheid om te buigen in kracht waardoor ik in mezelf geloofde en mooie cijfers haalde.

Loop je even vast in je studie of op school? Bel of app me voor een gratis kennismaking. Warme groet, Jolande.