Noem me een begeleider, een mantelzorger, een maatje, een coach, de andere juf of een bezige bij, een helpende die je verder brengt op je pad.
Een creatief oplossingsgericht gevoelsmens en een autonome en originele denker.
Een medemens die graag haar steentje bijdraagt aan het mooier maken van de wereld door naar mensen toe te gaan.
Daar te helpen waar nodig is én zo lang als het nodig is.
Een écht mens, dus intuïtief met knuffels en gekkigheid, met een lach en een traan.
Het is mij allemaal bekend, het mag er allemaal zijn.
Dus maakt het mij niet uit hoe je me noemt, ik kan niet kiezen, ik ben

Gewoon Jolande
Wie ik ben?

Ik ben Jolande Michiels (1970), opgegroeid in Budel en samenwonend met Arjen en onze zoon Aike in het prachtige Budel, Cranendonck.

Door de komst van onze zoon in 2010, op de top van mijn carrière, klopte de balans in mijn leven niet meer. Van onderwijsdirecteur naar Mama was een hele verandering én het mooiste cadeau ooit. Heerlijk genieten van ons mannetje, maar voor mijn gevoel deed ik alles maar half. Een gevoel dat vele kennen. Ook ik ging op zoek naar hulp, ondersteuning om de balans en mijn energie terug te krijgen.

Mensen in hun kracht zetten, het Samen doen en Gezien worden is de rode draad in mijn leven. Zo begon ik jaren geleden met bijlessen wiskunde en economie. De laatste jaren help ik ook mensen vooruit als “mantelzorger-maatje” en “coach”. Zo blijkt dat in welke levensfase iemand ook zit, je even behoefte kunt hebben aan ondersteuning. Goed luisterend, warm en betrokken, de juiste acties uit voeren om de zelfredzaamheid van een medemens te vergroten. Ik begeleid, ondersteun en maak de dag wat mooier.

Het maakt mij blij en trots als ik iemand vooruit heb kunnen helpen. We laten elkaar na een periode van ondersteuning niet los, maar houden elkaar anders vast! Een appje, een belletje … en veel succes verder, het gaat je goed. Maar als het nodig is… dan ben ik er weer voor je!

Wil je ondersteuning, begeleiding of een maatje? Bel of app me voor een gratis kennismaking. Warme groet, Jolande.

Professionaliteit

De recensies die ik mocht ontvangen spreken voor zich.
Mijn professionaliteit heeft zich voornamelijk gevormd door levenservaring en ontmoetingen in het leven. Denk dan aan ouders en zus, schooljuffen en meesters, vrienden en vriendinnen, mijn partner en zoonlief, medestudenten, collega’s en coaches, buurtgenoten en al die fijne mensen die ik heb mogen ontzorgen en/of heb mogen begeleiden!

Natuurlijk heb ik ook diverse opleidingen gevolgd die me mede maken tot de begeleider, coach die ik nu ben. De belangrijkste noem ik hier zoals afgestudeerd tot accountant-administratieconsulent (AA) met waardevolle aanvullingen modules Psychologie (Open Universiteit), de opleiding tot Mediator én wandel- en budget coaching. Werkervaring als accountant, relatiebeheerder/manager in het bankwezen, onderwijsdirecteur en als locatiemanager in de asielopvang.

Dan is er misschien nog de vraag, ben je ergens bij aangesloten? Het antwoord is... na lang wikken, wegen en onderzoeken, nee. De meerwaarde zit hem voor mij niet in de aansluiting bij een branche vereniging, maar bij aansluiting zoeken bij jou. Écht luisteren, snel doorpakken en je vooruithelpen. Dat is mijn kracht en samen komen we verder!

Liefhebberij

Voor mijn ontspanning kun je me vinden in onze tuin. Of ik ben gezellig aan het bijkletsen met vrienden en bekenden onder het genot van een kopje thee of een wandeling. Bij regenachtige binnendagen geniet ik heerlijk van een goed boek, creatief bezig zijn of het (gezamenlijk) puzzelen aan de keukentafel. En natuurlijk niet vergeten samen genietend met mijn mannen  op de bank voor de televisie ... met chippies of frietjes dan is het pas écht feest!

Levenslessen

Iedereen heeft wel eens ondersteuning nodig, hulp om in je kracht te komen staan. En dan krijg je vanzelf wijze levenslessen mee:

  • Een genomen besluit is een stap vooruit.
  • Door te ontmoeten – ga je ontmoeten.
  • Stel doelen waar je blij van wordt!

Een genomen besluit is een stap vooruit (1998) werkt voor mij nog steeds. En op een eenmaal genomen besluit, mag je  gewoon terug komen en neem je opnieuw een ander besluit. Mij geeft het na al die jaren nog steeds een goed gevoel als ik eventjes vastloop in al die keuzes die ik mag maken.

Door te ontmoeten, ga je ontmoeten is zo’n levensles van na mijn 30ste jaar. Goh wat had ik het toen druk en wat moest ik toch veel. Door het niet meer moeten, het ont-moeten, kreeg ik de rust om te kiezen wat ik wilde in plaats van wat moest. Ruimte voor leuke, spontane ontmoetingen.

De meest recente levensles: Stel doelen waar je blij van wordt! Wat een heerlijke regel. Goed voelen wat je nodig hebt, waar je energie van krijgt. En doelen stellen waar je blij van wordt geeft zovéél energie!

En natuurlijk leer je de meeste levenslessen door de jaren heen. Pap en Mam zeiden vaak “een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! En achter de wolken schijnt de zon!" Hoe waar zijn deze spreuken…